Piet Buijs († 2004)

Piet Buijs
21.02.1917 – 14.10.2004

Op 14 oktober 2004 overleed één van de pioniers van Toneelkring ‘t Fonteintje.
Piet Buijs was er vanaf de stichting in 1957 bij. Zijn taak was het grimeren van de acteurs (want actrices waren er toen nog niet). Honderden potjes schmink heeft hij leeggesmeerd, vaak tot groot ongenoegen van de spelers, want zij hielden niet erg van dat plakkerige goedje en Piet smeerde het er altijd goed dik op, “tot aan je trommelvliezen”, om het met de woorden van zijn kleinzoon te zeggen.
De toneelmicrobe gaf hij door aan zijn dochters Betty, Rina en Tiny, aan zijn kleinzoon Gert en zijn achterkleinkinderen Bram en Lien. Op die manier zal Piet altijd een steunpilaar van de toneelkring ‘t Fonteintje blijven. Zijn naam zal nooit meer weg te denken zijn uit de geschiedenis van de toneelgroep.
Later, toen zijn actieve rol meer op de achtergrond kwam te staan, bleef hij met zijn vrouw Clemence steeds trouw aanwezig op de generale repetities. Zij waren vaak de eersten die het stuk in zijn geheel
te zien kregen, en hun oordeel was dan ook altijd erg belangrijk voor de spelers en speelsters. Het was een waardemeter.

Piet, we zijn je dankbaar voor je waardevolle inzet tijdens zovele jaren en we zullen je missen.

Deze diashow vereist JavaScript.