Ontwerp nieuwe COR

Bron: Internetgazet Beringen van dinsdag 24 januari 2017

Dit is het ontwerp van de nieuwe COR in Koersel dat donderdag op het schepencollege zal goedgekeurd worden. De nieuwe polyvalente feest- en theaterzaal zal een blikvanger worden achter de kerk in Koersel.
“Het ontwerp slaat letterlijk een brug met het naastliggende academiegebouw en bevordert zo de synergie tussen de disciplines dans-woord-theater-muziek-literatuur-poëzie-film die hier aan bod zullen komen. De vloeiende nieuwe circulatie omheen het gebouw bepaalt de compacte en organische vorm ervan en zorgt voor een doorgang tussen beide gebouwen die open en licht is met ruimte voor groen. Het theaterpleintje voor de foyer is een aangename en centrale ontmoetingsplek die de link vormt tussen de gebouwen, het voet- en fietspad en de parking. Het bevordert ook een veilig schoolverkeer via de achteringang van de school”, laat het architectenbureau weten.
Schepen van cultuur Patrick Witters is blij met het ontwerp.
“Met dit modern ontwerp komen we zeker tegemoet aan de wensen van het verenigingsleven in Koersel. Er zijn twee polyvalente ruimtes en de nodige vergaderruimte in de zaal. Het geheel zal mooi ingepast worden in een groene omgeving samen met de academie”, laat Witters weten.