Eerstesteenlegging Cor

Eerstesteenlegging nieuwe COR in Koersel

Bron: internetgazet Beringen d.d. donderdag 19 september 2019

In de kelder van de nieuwe polyvalente ontmoetingszaal COR in Koersel werd deze ochtend een symbolische eerstesteenlegging georganiseerd. De verenigingen van Koersel hebben lang uitgekeken naar een nieuw cultureel centrum nadat de oude zaal werd gesloten wegens instortingsgevaar. De nieuwe feest- en theaterzaal zal een modern gebouw worden dat de hele site zal inspireren.
“Op de site van het Academiepark wordt in het kader van Beringen Groeit nog flink geïnvesteerd. Zo wordt op dit moment het gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans gerenoveerd (zie verder). Ook komt er een nieuwbouw met woningen, appartementen en een Buitenschoolse Kinderopvang”, zegt burgemeester Vints.
“De nieuwe polyvalente feest- en theaterzaal zal een blikvanger worden achter de kerk in Koersel. Er komt een grote zaal, een polyvalente zaal, een vergaderzaal, kleedkamers voor artiesten en een grote industriële keuken”, zegt schepen van cultuur An Moons.
De grote zaal is voorzien voor 400 personen en uitgerust met een vast podium en beperkte theatertechnieken. De polyvalente ruimte is goed voor 100 personen. De grote keuken geeft toegang tot beide zalen en kan worden gebruikt voor eetdagen. Onder het podium van de grote zaal is er een vergaderruimte met projectieschermen.
“De nieuwe COR wordt zo de ontmoetingsplek voor de verschillende verenigingen. Het geheel zal ingepast worden in een groene omgeving met een goede bereikbaarheid van verschillende kanten. Het theaterpleintje voor de foyer moet een aangename en centrale ontmoetingsplek worden”, zegt schepen van stadsontwikkeling Patrick Witters nog. Tijdens de werken is er een circulatieplan voorzien.

Estl_Cor_0

Estl_Cor1

Estl_Cor2

Estl_Cor3

Estl_Cor4

Bron: internetgazet Beringen d.d. donderdag 19 september 2019